Home

Családos kirándulás Óbudavárra

Végig elmélkedtük és sétáltuk a "Házaspárok útját"

A Mennyei Atyától ismét ajándékot kaptunk, hogy 2009. május 30-án a nagykanizsai HH közösségünkkel részt vehettünk Óbudaváron a házaspárok útján.
Délelőtt fél tizenegy órakor a badacsonytomaji templomban Bojtor Róbert atya szentmiséjével kezdődött el számunkra az ünnep. Róbert atya szentbeszédének szavai alapot adtak egész napunknak. Egy mondatát szívünkben megőrizve haza is hoztuk magunkkal: „Jézus megkérdezte Pétertől: Szeretsz te engem?” Mi megkérdezzük-e magunktól minden nap, hogy szeretem-e a házastársamat? A Szentmisében magunkhoz vehettük Jézus Szent Testét, s így lelkileg feltöltődve folytathattuk utunkat.
Szentantalfalván a Zsóka Fogadóban költhettük el finom ebédünket, családias környezetben. Majd elindultunk Óbudavárra mely a Zánka és Nagyvázsony közötti út mentén helyezkedik el. Az itt található házaspárok útját Bíró László Püspök Úr 2004-ben szentelte fel. A másfél kilométer hosszú út a kápolnától indul.
Az első stációig jutottunk, amikor eleredt az eső, így vissza kellett menni a kápolnához fedett helyre. Itt végeztük el a teljes utat, minden állomást más-más házaspár olvasott fel, ill. osztotta meg saját életét A házaspárok útjának állomásai arról szólnak: Két ember vállalva hivatását, szertettel elindul az eggyé vált közös úton. Minden állomás olvasmánya tanít és elmélkedésre ösztönöz bennünket. Ahogy lélekben végigjártuk az állomásokat, elállt az eső és kisütött a nap. Így végre elindulhattunk, hogy végigjárhassuk a házaspárok útját. Lassan haladva, a tizenöt állomást érintve megálltunk elmélkedni és imádkozni. Az egyes állomások a házasság fontos eseményeit, feladatait, nehézségeit és korszakait jelenítik meg. A rajtuk olvasható idézetek ösztönzést adnak, hogy beszélgessünk nehézségeinkről, segítséget kapunk a közös elmélkedéshez és az imádsághoz. Visszaérve kiindulási helyünkre, a kápolnában csendes elmélkedés után meghallgattuk Bojtor Róbert Atya a házasság és a család fontosságáról szóló szavait. Ezzel véget ért a lelki napunk.
Nekünk ezek a napok: Első hétvége; Formáló hétvége; A házaspárok útja; és a havi közösségi összejöveteleink, mind-mind egy igazgyöngynek számítanak. Gyűjtögetjük, és őrizzük őket! Hálát adunk a Jó Istennek, hogy elvezetett bennünket a HH közösségbe.
Kérjük Isten áldását: Ferenczi Lacira Ilikére, hogy megszervezték nekünk az óbudavári napot.

Szeretettel: Mátés Laci és Marika Nagykanizsa, 2009. május 31IMG_1820.jpg

IMG_1830.jpg

IMG_1833.jpg

IMG_1835.jpg

IMG_1838.jpg

IMG_1840.jpg

IMG_1841.jpg

IMG_1842.jpg

IMG_1843.jpg

IMG_1845.jpg

IMG_1847.jpg

IMG_1849.jpg

IMG_1850.jpg

IMG_1851.jpg

IMG_1855.jpg

IMG_1856.jpg

Copyright © 2007 by JAlbum - Web photo album generator

http://jalbum.net

All rights reserved