Első Hétvége: Nagykanizsai régió, Homokkomáromi helyszínnel

2012 márc. 9-11.

 

 

Team: Keczely Károly atya, Szantner János és Ildikó, Nagy Péter és Judit, Czémán Miklós és Adrienn

 

 

Tizenhárom pár részvételével tartottuk a hétvégét. Nagy izgalom volt bennünk, hogy saját házunk táján kell kiülnünk, lámpásnak lennünk. Több párhoz személyes szálak is fűztek, míg másokat, látásból ismertünk. Megtapasztaltuk, hogy mennyivel felkavaróbb számunkra is hozzájuk szólni, az ő változásukat látni, értük szurkolni és imádkozni! Az érzések, mint ahogy a tenger áramlik öntött el minket, és már magunk sem tudtuk miért folynak a könnyeink a nagydialógus alatt.

A hétvégét, még szebbé és meghatóbbá tették a háttérben szorgoskodó „angyalok”, akiknek áldozatos munkájukért, éjt-nappallá tevő szorgoskodásukért hálával tartozunk!

 

                                                                                          Czémán Miklós és Adrienn

 

 

Hogy mit is jelentett nekünk a Házas Hétvége? 


Azt föltétlenül tudnotok kell, hogy Károly atya és Ti Három-Párok számunkra igazi és nagyon kedves és még azt is mondhatom, hogy fölemelő meglepetést és élményt jelentettetek. Az a megnyerő őszinteség és túlzások nélküli nyíltság, amellyel föltártátok magatokat, igen nagy hatást tett ránk. Rám (János) különösen, mert én képtelen lennék így megnyilatkozni. Olyan természetességgel beszéltetek házasságotokkal kapcsolatos (és persze a mi és a többiek házasságában is előforduló/ előfordulható) dolgokról/problémákról és azok megoldásáról, hogy ez igazán megragadott bennünket.

Nekem mindvégig az volt az érzésem és Károly atya érzékeltette is velünk, hogy itt és a továbbiakban egy új és sokkal működőképesebb Egyház-modell jön létre; vagy pontosabban már létre is jött, csak mi eddig nem tudtunk róla, nem tapasztaltuk meg.

 

                                                                                                      Ruff Judit és János (levél részlet)

 


A HH felüdülést, új fényt hozott házasságunkba. Sikerült megerősödni, önvizsgálatot végezni és magunkba nézni. Megható volt a team házaspárok és az atya őszintesége, nyitottsága, figyelmessége. Csodálattal töltött el minket az önzetlen ima- és háttérmunka. Éreztük a közösség megtartó erejét. Örültünk a fegyelmezett, tematikus programnak.

Összességében nagyon megajándékozottaknak érezzük magunkat. Bizakodóak vagyunk, hogy elhatározásunkat sikerül megtartani.

 

                                                                                                      Fábián Tamás és Gica

 

Úgy érzem, hogy előjött, ami régóta bennem van. Örülök, hogy meg tudtam értetni Katával a számomra fontos dolgokat. Örülök, hogy neki is fontos lett (lehet, hogy korábban is így volt) ami nekem az. Azt érzem, hogy semmi sem volt hiábavaló a korábbi küzdelmeim közül. Biztos vagyok abban, hogy feleségem jobban megért engem, mert többet tud rólam (és én is róla).Feloldódtunk egymásban.

 

 A hétvégén megélt harmóniára, érzésekre próbálok vigyázni. Ne illúziónak éljem meg, hanem ténylegesen a maga valójában. Bevallom furcsa volt a hétfői nap. Nem volt velem a férjem, nem tudtam napközben hozzábújni, megérinteni, szólni hozzá. Ezek pedig egy feleség érzései, aki szerelmes a férjébe. Ezt az érzést pedig a hétvége adta meg újból nekem. Azt, hogy a számomra eddig is értékes embert, aki a legfontosabbak között volt ez idáig is a szívemben, megőrizzem és szeressem, amíg csak élek.


                                                                                                  Tóth Zsolt és Kata