laser pointershigh powered lasergreen laserblue laser pointerviridian laserlaser pointer for catslaser pointer penmost powerful laserlaser pointer penlaser pointersgreen laserviridian lasermost powerful laserhigh powered laserblue laser pointerlaser pointer for catslaser pointer penlaser pointersgreen laserviridian laserlaser pointer penhigh powered laserblue laser pointerlazer pointerhigh powered laser pointerdiode laser
EFOP Pályázat

EFOP-1.3.7-17-2017-00150

Projekt címe: „Közösségfejlesztő projekt megvalósítása a Nagykanizsai Jézus Szíve Plébánián, a társadalmi kohézió és a hátránykompenzáció érősítéséért”

 

Támogatás összege: 49.602.370 Ft

Támogatás mértéke (%-ban): 100% vissza nem térítendő támogatás

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2020.12.31

A Nagykanizsai Jézus szíve plébánia projektjének átfogó célja, hogy a Plébánia és az Alapítvány eddig működő hátránykompenzációs tevékenységét rendszerbe szervezze, ezáltal a hátrányos helyzetű csoportok közösségi életben való részvételi aktivitását növelje. A plébánia hátránykompenzációs tevékenységeinek fejlesztésére törekszik, integrációs szerepének erősítésével. Operatív cél a célcsoport tagok közösségé formálása és társadalmi felzárkózásukhoz szükséges segítség nyújtása, kéthetente/havonta történő kisebb, rendszeres csoportos foglalkozásokon illetve alkalmi rendezvényeken, eseményeken keresztül. Alapvető cél, hogy a Plébánia hátránykompenzációs szerepét erősítse a térségben, és a Nagykanizsai Jézus Szíve Egyházközösségért Alapítvánnyal szoros, aktív partneri kapcsolatot alakítson ki.

A projekt tervezésekor a tevékenységek és célok meghatározásakor, a legfontosabb volt, hogy a fejlesztés hosszútávon megoldást jelentsen a helyzetfelmérésből-bemeneti mérésből illetve a Helyi Esélyegyenlőségi Programból levezetett problémákra. A legsúlyosabb problémák a következők: (1) Nagyon magas a válások aránya a településen, így jellemző a családok instabilitása, a család vagy ép család hiánya. (2) Az elöregedő társadalomnak köszönhetően sok a magányos idős “vegetáló” beteg ember (3) A településen nagyon sok a “kulcsos” gyermek. Azok a gyermekek akik szüleik munkaidejének végéig az iskolai tanítás végétől az utcán és a bevásárlóközpontban töltik szabadidejüket, így nagy kockázatot jelent a bűnelkövetővé vagy áldozattá válás ebben a csoportban.

A meglévő problémák megoldására és a továbbiak elkerülésére született meg a fent nevezett projekt, a kapcsolódó rendezvényekre eseményekre szeretettel várunk minden érdeklődőt.

A projekt a Széchenyi2020 program keretében valósul meg.

További információ kérhető:

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.